Casino igre

Igralni avtomati so z leti ostali najbolj priljubljena oblika iger na srečo. Po številnih raziskavah več kot polovica anketirancev navaja video igralne avtomate kot svojo najljubšo obliko zabave v spletnih igralnicah in igralnicah brez povezave.

Igralni avtomati brezplačno in brez registracije

Zakaj so igralni avtomati ves čas tako priljubljeni? Poskusimo poudariti njihove glavne prednosti.

 • Obsežno območje - Njihovo število je neizračunljivo. V industriji iger na srečo se vsak dan pojavljajo novi modeli. Na dir-slovenia.com boste našli več tisoč pregledov video strojev. Nove izdelke znanih blagovnih znamk pregledamo takoj, ko so izdani.
 • Najrazličnejše teme - ne glede na vašo strast boste zagotovo našli igralni avtomat, posvečen vaši najljubši temi. Razvijalci pokrivajo vse priljubljene teme: šport, filme, zgodovino, literaturo, geografijo.
 • Elementarna pravila - igralni avtomati so prilagojeni tudi najbolj neizkušenim igralcem. Ko se soočite z novostjo, boste v nekaj sekundah razumeli osnove igranja. In se naučiti subtilnosti izračuna izplačila ali začetek nagradnih funkcij ni potrebno. Ti postopki so avtomatizirani.
 • Ne uporabljajte zapletenih strategij - to ni blackjack ali video poker. Ni se vam treba poglobiti v teorijo in vaditi svojih spretnosti. Izberete stavo, zavrtite koluti in ugotovite izid. Možnosti za zmago so enake tako za začetnika kot za izkušenega uporabnika.
 • Raznolikost - Proizvajalci igralnih avtomatov nenehno poskušajo presenetiti uporabnike. Ponujajo nenavadne oblike, izvirne bonuse, tematska žrebanja, brezplačne obrate, nagrade presenečenja, edinstvene simbole, nestandardna pravila za izračun dobitkov in še veliko več.
 • Odlični vizualni učinki - Video igralni avtomati imajo barvit videz s prefinjeno grafiko, svetlimi barvami, privlačnimi animacijami in kakovostnim zvokom.
 • Visoka donosnost - Seveda igralnih avtomatov ne moremo uvrstiti med najbolj donosne igralniške igre. Matematična premoč igralnice je pri večini modelov nekoliko večja kot na primer pri Jacks or Better ali evropskem blackjacku. Kljub temu se pri najboljših igralnih avtomatih RTP giblje med dvema in tremi odstotki, kar ni slab kazalnik. Naj spomnimo, da se vam za to ni treba dolgo učiti, kot je to v primeru blackjacka ali video pokra.
 • Jackpot - Levji delež največjih progresivnih jackpotov največjih blagovnih znamk je na igralnih avtomatih. Če slišite za večmilijonski dobitek, gre skoraj zagotovo za srečnega dobitnika priljubljenega igralnega avtomata.
 • Območje stav - Na istih video igralnih avtomatih lahko običajno igrajo tako igralci z visokimi kot tudi igralci z mikrolimitom. Spletni igralniški ponudniki običajno ponujajo zelo širok nabor stav.

Kot lahko vidite, ima ta vrsta iger na srečo veliko število prednosti, zaradi katerih je igralni avtomat tako priljubljen v industriji iger na srečo.

Vrste igralnih avtomatov

Igralne avtomate je mogoče razvrstiti glede na različna merila, ki se nanašajo na njihovo zasnovo, seznam razpoložljivih funkcij, področje uporabe, temo, obseg stav in druge značilnosti.

Najprej lahko igralniške avtomate razdelimo v dve glavni kategoriji:

 • Tradicionalni igralni avtomati - Klasični modeli s tremi koluti, eno do petimi linijami, standardnimi slikami in omejenimi dodatki.
 • Videoigralni avtomati za več igralcev - modeli s petimi (včasih različnim številom) koluti in različnimi bonusi. Običajno vsebujejo jokerje, scatterje, brezplačne vrtljaje, nagradna žrebanja in druge možnosti.

Takšna delitev je v sodobnem igralništvu zelo samovoljna, saj razvijalci pogosto izdajajo igre, ki so na stičišču žanrov. Po eni strani imajo lahko klasični enoročni banditi edinstvene značilnosti. Po drugi strani pa lahko tipičen video igralni avtomat s petimi koluti ponuja tradicionalne podobe in primitivno igranje v duhu prvih sadnih avtomatov.

Druga bistvena razlika je obseg igre.

 • Spletni igralni avtomati so namenjeni spletnim igralnim mestom;
 • Avtomati off-line so nameščeni v pravih igralnicah.

Nekateri proizvajalci proizvajajo iste modele v več različicah, vključno z različicami, prilagojenimi za igranje na pametnih telefonih v mobilnih igralnicah. Pregledi na dir-slovenia.com se osredotočajo predvsem na video igralne avtomate za spletne igralnice, čeprav nekateri članki govorijo tudi o bolj zanimivih ali nenavadnih modelih brez povezave.

V zadnjih letih je vse bolj priljubljena običajna delitev igralnih avtomatov glede na varianco. To je v igralništvu znano tudi kot nestanovitnost in variance. Pri spletnih igrah na srečo velja, da je višji kot je, redkejši, a večji je dobitek.

Običajno razlikujemo tri stopnje variance:

 • Low - kombinacije se oblikujejo skoraj pri vsakem vrtljaju, vendar so pogosto manjše od stave;
 • Srednja je najpogostejša možnost z zmernim razmerjem med dobitnimi in izgubljenimi vrtljaji;
 • Visoka - "črne črte" se lahko raztegnejo na več deset vrtljajev, vendar lahko že en sam dobitek preseže stroške.

Številni proizvajalci zdaj na izplačilnih tabelah ali v referenčnih razdelkih, ki so priloženi igralnim avtomatom, navajajo podatek o nestanovitnosti. Te informacije so objavljene tudi v pregledih igralnih avtomatov na dir-slovenia.com.

Video igralne avtomate lahko razdelite tudi v skupine glede na vrsto glavnega dobitka:

 • Igralni avtomati brez jackpotov;
 • Igre s fiksnim jackpotom;
 • Igralni avtomati z različnimi vrstami kumulativnih jackpotov.

Pogoje za jackpot določajo proizvajalci programske opreme. Enotnih določb ni.

Video igralne avtomate lahko razvrstite tudi glede na njihove funkcije: bonusne igre, brezplačni vrtljaji, jokerji, podvojeni krogi itd.

Pravila za igranje na igralnih avtomatih

Osnovna pravila igralnih avtomatov lahko razložimo v eni vrstici:

Cilj igre je zbrati izplačljivo kombinacijo simbolov ali zmagati na kakršen koli drug način.

Pogosto je težje izbrati pravi video igralni avtomat z najboljšimi možnimi pogoji, kot pa igrati neposredno na njem.

Enostavnost igranja je eden od ključnih dejavnikov izjemnega uspeha igralnih avtomatov.

Pri večini modelov je treba le izbrati stavo in začeti vrtljaje. Poleg tega lahko igrate tudi v samodejnem načinu, pri katerem morate le opazovati, kaj se dogaja na zaslonu.

Če želite razumeti zapletenost igranja, vas bodo zanimale naslednje informacije.

 • Vplačila - za dobitne kombinacije se tradicionalno šteje več enakih slik. Kako jih je treba namestiti na zaslonu, je treba pojasniti v pravilih za vsak model posebej. Najpogosteje se morajo na aktivnem traku razvrstiti od leve proti desni. Včasih je dovolj, da so v sosednjih stolpcih. Redkeje se njihov položaj sploh ne upošteva.
 • Specialni simboli - Za nekatere simbole veljajo posebna pravila. Na primer, simbol Scatter se izplača neodvisno od lokacije in sproži brezplačne vrtljaje, simbol Wild pa nadomesti manjkajoče slike v verigi.
 • Respins - brezplačni koluti, ki se aktivirajo v določenih situacijah. Med ponovnim vrtljajem pogosto nekateri simboli ostanejo na zaslonu.
 • Frispins - serija vrtljajev za igralniški denar, ki se vrtijo po stopnji iz prejšnjega vrtljaja. Pogosto vključujejo tudi dodatne funkcije.
 • Igra z enakimi možnostmi - V številnih igralnih avtomatih lahko poskusite povečati obračunano izplačilo. V večini primerov morate za podvojitev dobitka uganiti barvo zaprte karte. Uporabljajo se tudi druge oblike: glave ali repi, primerjave kart, izbira barve in edinstvene oblike proizvajalcev.
 • Bonus igre - Obstaja več vrst nagradnih krogov. Najpogostejše so "izberi predmet", "kolo sreče", "uganite zmagovalca", "premagaj nasprotnika" ali "poišči pravo pot". V nekaterih modelih so bonusne igre edinstvene in presegajo standardne vzorce.
 • Progresivni jackpoti - kumulativni jackpoti se podeljujejo po različnih pravilih. Nekatere so na voljo za vse igre določene blagovne znamke. Drugi so na voljo samo v enem modelu, ne glede na igralnico. Drugi so na voljo le na enem mestu v določeni instituciji. Zato je treba pogoje preučiti v vsakem primeru posebej.

Pravila video igralnih avtomatov so korak za korakom razložena v preglednih člankih na dir-slovenia.com. Izvedeli boste, kako se oblikujejo kombinacije, kako se izračunavajo izplačila, kako delujejo posebni simboli, kateri bonusi so na voljo uporabnikom in kakšna presenečenja lahko ponudi igra.

Mobilni igralni avtomati

Vsi novi igralni avtomati so na voljo v različici za mobilne igralnice. To obliko uporabljajo največji razvijalci programske opreme in manjši studii.

Mobilni igralni avtomati so vedno zasnovani v enakem slogu kot namizne različice in ponujajo enaka pravila, bonuse in dodatne pogoje.

Razlike so v vmesniku. Na majhnih zaslonih na dotik omogoča udobno igranje. Običajno vključuje drugačno postavitev gumbov, manjšo velikost ter manjše zahteve glede moči naprave in kakovosti komunikacije.

Igralni avtomati z bonusi

Večina spletnih igralnih avtomatov ponuja različne bonusne funkcije. Niso na voljo le v tradicionalnih igralnih avtomatih, ki so zgrajeni strogo v skladu s klasičnim kanonom. Toda tudi v takih modelih razvijalci pogosto uvedejo dodatne možnosti nagrajevanja.

Bonusi za igralne avtomate so lahko različnih vrst. Izpostavili bomo nekaj najpogostejših vrst:

 • Brezplačni vrtljaji so serija brezplačnih vrtljajev, ki se izvajajo za igralniški denar. Te se običajno sprožijo, ko se na zaslonu hkrati pojavi več simbolov Scatter.
 • Raspini so vrsta brezplačnih vrtljajev. Najpogosteje se izvajajo po ena naenkrat in jih je mogoče večkrat ponoviti, vendar njihovo natančno število ni znano vnaprej.
 • Kolo sreče je kolut s sektorji, ki prikazujejo izplačila in druge nagrade.
 • Izbira predmetov je pogost bonus, pri katerem morate naključno pokazati na predmete, ki skrivajo različne nagrade.
 • Bitka junakov je najbolj priljubljen, a zelo zanimiv format. Liki se spopadajo med seboj. Postopek je lahko samodejen ali pa zahteva sodelovanje stranke. Včasih poteka boj vzporedno z brezplačnimi vrtljaji.
 • Race - tekmovalci poskušajo priti do cilja tako, da premagajo svoje nasprotnike. Igralec lahko stavi na zmago enega od njih ali pa na kakršen koli način pomaga svojemu favoritu.
 • Moving Cells je različica v duhu namiznih iger, v kateri morate metati kocke in hoditi po polju. Obstajajo različne vrste z nenavadnimi pravili.
 • Dodatni množitelji so povečani množitelji, ki so vključeni v izračun izplačil za kombinacije.

Edinstveni igralniški bonusi so druge nagrade, ki imajo nestandardna pravila in jih zato ni mogoče uvrstiti v katalog.

Danes so pogosti tudi večstopenjski igralni avtomati.

Omeniti velja vse večjo priljubljenost tako imenovanih spretnostnih video igralnih avtomatov. To so modeli, pri katerih bonusi zahtevajo, da ima stranka določene spretnosti ali sposobnosti. Z drugimi besedami, rezultat ni odvisen samo od generatorja naključnih števil. Bolj ko je igralec uspešen, večje je izplačilo.

Bonusi za igralne avtomate so podrobno obravnavani v posebnem razdelku s pregledi na dir-slovenia.com. Prikazani so tudi v videoposnetkih, ki so objavljeni na kanalu spletnega mesta.

Jackpoti v igralnih avtomatih

Glavni dobitek se pogosto imenuje najvišji dobitek, ki ga lahko dobite z igranjem igralnega avtomata. V vsakem modelu je največji fiksni znesek, ki ga določajo pravila in je prikazan v posebni tabeli.

Poleg tega imajo številni igralni avtomati progresivne jackpote. Njihova velikost je odvisna od dejavnosti strank, ki igrajo za denar. Od stav se odštejejo manjši zneski, ki se prenesejo v skupni nagradni sklad.

Jackpots na igralnih avtomatih so različnih oblik:

 • Na nekem igralnem avtomatu,
 • V več modelih, vendar le v eni igralnici,
 • Na vseh izvodih nekega stroja v katerem koli obratu.

Online jackpoti so lahko vredni milijone, saj so rezultat stav nekaj tisoč uporabnikov, vendar jih je težko premagati, saj je konkurenca zelo huda.

Pravila za jackpote video igralnih avtomatov so lahko različna. Izpostavili bomo nekaj možnosti:

 • Sestavite pravo kombinacijo,
 • Z določenimi znaki zapolnite celoten zaslon,
 • Pridobite nagradni sektor na kolesu sreče,
 • izpolnite določene zahteve med bonusno igro in tako naprej.

Včasih lahko jackpot osvojijo le stranke, ki igrajo maksimalno. Potencialni znesek je pogosto odvisen od trenutne stave uporabnika.

Vedno natančno preberite pravila igre in ne pozabite, da imajo progresivni igralni avtomati pogosto nizko stopnjo RTP.

Kako izberem igralni avtomat?

Podroben odgovor na to pogosto vprašanje je podan v več publikacijah na straneh Enciklopedije iger na srečo. Da bi se izognili ponavljanju, je izpostavljenih nekaj osnovnih meril za izbiro reže.

 • Teoretični donos - višji kot je, bolje je. To je univerzalno pravilo. Vendar ne pozabite, da pri vseh igrah RTP ni določen. Včasih je treba opraviti določena dejanja, da bi dosegli največji donos. Upoštevajte tudi, da se to kaže v daljšem obdobju igranja.
 • Ravni razpršenosti - vsi ne marajo majhnih izplačil pri skoraj vsakem vrtljaju ali dolgotrajnih črnih črt. Izberite model, ki ustreza vaši predstavi o udobnem igranju.
 • Območje stav - vam ustrezata najnižja in najvišja omejitev? Preden igrate za denar, se prepričajte.
 • Specialne zahteve - Pri nekaterih video igralnih avtomatih lahko uporabnik vpliva na verjetnost dobitka. Bonusna stava na primer poveča stopnjo donosa ali pa se jackpot igra le z določenim vložkom. Modeli, ki od igralcev zahtevajo posebno znanje ali spretnosti, postajajo nov trend na področju iger na srečo. Če želite povečati svoje možnosti, upoštevajte te značilnosti.

Tema, prisotnost različnih bonusov, kakovost grafike, uporabnost vmesnika - ti parametri so subjektivni, zato so naša priporočila tu odveč.

Da ne bi zamudili nobene od zanimivih novosti, vam priporočamo, da pogosteje obiščete razdelek z recenzijami igralnih avtomatov na portalu.

Kako lahko zmagam na igralnem avtomatu v igralnici?

Strategije, progresije in stavni sistemi za igralne avtomate imajo v enciklopediji dir-slovenia.com posebno poglavje.

V pregledih naši strokovnjaki svetujejo igranje na igralnih avtomatih le, če model stranki omogoča, da vpliva na stopnjo donosa. Takšna možnost je običajno na voljo v modelih z bonusnimi stavami, edinstvenimi nagradnimi krogi, stopenjskimi sistemi ali posebnimi pogoji za jackpot.

Kako lahko brezplačno igram na igralnih avtomatih?

Na spletni strani dir-slovenia.com lahko brez registracije "za zabavo" preizkusite reže. Demonstracijski posnetki so vključeni v večino pregledov. Ponujamo samo avtomate z licenco, zato ste lahko prepričani, da se brezplačna različica ne razlikuje od denarne igre v igralnici.

Brezplačni video reže so na voljo neposredno na spletnem mestu. Ni jih treba prenesti in namestiti. Če želite izkoristiti to priložnost, se vam ni treba registrirati na portalu.

Brezplačni igralni avtomati vam omogočajo, da se naučite pravil, se navadite na vmesnik, se zabavate in preverite, ali vam je model všeč.

Kako lahko igram igralne avtomate za denar?

Na spletni strani ni igralnih avtomatov s pravimi vložki. Demo različice ponujamo samo za testiranje. Če želite zagnati igralne avtomate za denar, morate slediti povezavi do enega od portalov, ki ponujajo takšne storitve.

Najboljše spletne igralnice, ki vključujejo zadevni model, so navedene pod pregledom. Članki strokovnjakov in povratne informacije resničnih strank vam bodo pomagali izbrati pravo igralnico.

Pregledi igralnih avtomatov na dir-slovenia.com

Članke o video igralnih avtomatih na dir-slovenia.com so napisali izkušeni avtorji z bogatimi izkušnjami na področju igralništva in iger na srečo. Stroje osebno preizkušajo in o njihovih lastnostih govorijo v aktualnih publikacijah.

V nadaljevanju si oglejte strukturo pregledov na spletnem mestu. Novim obiskovalcem spletnih igralnic svetujemo, da pregledajo vsa poglavja.

 • Splošni opis - osnovne informacije o igralnem avtomatu, seznam funkcij, pravila za oblikovanje kombinacij in druge splošne informacije.
 • Simboli - podroben opis standardnih in posebnih slik, uporabljenih v modelu.
 • Bonus igre - upoštevajte brezplačne vrtljaje, nagradne igre in druge bonuse.
 • Jackpots - jackpots, kako delujejo jackpots, kako delujejo jackpots, kako delujejo jackpots, kako delujejo jackpots in še več.
 • Vmesnik - pomen angleških izrazov na plošči, značilnosti zasnove, razpoložljivost nastavljivih parametrov itd.
 • Zaključek - zaključki z navedbo glavnih prednosti in slabosti.
 • Kje lahko igrate ta igralni avtomat - namig bralcem, kje lahko najdejo ta video igralni avtomat brezplačno in za denar.

Pod pregledi lahko napišete pregled igralnega avtomata in ga ocenite. Mnenja strank, izražena v okviru pravil dir-slovenia.com, niso moderirana in so objavljena z avtorjevim pravopisom, ločili in slogom.

Zaključek

V neverjetni raznolikosti video igralnih avtomatov se zlahka zmede tudi izkušen uporabnik spletnega kazinoja. Na voljo je celo preveč igralnih avtomatov in ne vsi so vredni vaše pozornosti. Nekateri modeli so zastareli. Druge pa že na začetku niso kakovostne.

Da ne boste zapravljali časa s praznimi igralnimi mesti, preberite naše ocene igralnih avtomatov na dir-slovenia.com. Naši strokovnjaki dnevno preizkušajo nove igralne avtomate ter nepristransko ocenjujejo njihove prednosti in slabosti.

Najboljši novi izdelki se uvrstijo v mesečni top 3, zato ne pozabite obiskati te strani.

Veliko sreče v igralnici!

 • V spletni igralnici je veliko igralnih avtomatov vseh vrst in tem. Izdeluje jih več deset znanih razvijalcev programske opreme.
 • Najbolj priljubljene teme so pravljice, pirati, stripi, filmi, sadje, zgodovina in kultura. Povpraševanje je tudi po klasičnih igralnih avtomatih s tradicionalnimi ikonami na kolutih.
 • Najbolj priljubljeni simboli so Wild in Scatter, brezplačni vrtljaji, ponovni vrtljaji, dodatni množitelji in vse vrste bonusnih krogov.
 • Seveda! Na voljo so fiksne in kumulativne vrste. Jackpotom druge vrste pravimo tudi progresivni jackpot. V nekaterih modelih lahko znašajo tudi več milijonov dolarjev.
 • Vsi novi igralni avtomati se brez težav odpirajo na pametnih telefonih. Njihov vmesnik je prilagojen za zaslone na dotik. Mobilnih različic igralnih avtomatov običajno ni treba prenesti.
 • Preberite ocene igralnih avtomatov na dir-slovenia.com. V člankih so objavljene brezplačne demo različice igralnih avtomatov, ki jih lahko preizkusite v demo različici brez registracije.
 • Če igrate za rezultate, je najboljši igralni avtomat tisti z najvišjim donosom (RTP). Drugi dejavniki vključujejo nestanovitnost, temo, kakovost grafike, uporabnost in obseg stav. Pregledi dir-slovenia.com am bodo pomagali izbrati pravi igralni avtomat.
 • Stavni sistemi ne vplivajo na matematično premoč igralnice nad igralcem, ki je značilna za igralne avtomate. Zato ne povečujejo stopnje RTP ali verjetnosti dobitka.
 • Zgodovina pozna takšne primere, vendar to nikakor ni enostavno. Prav tako ne pozabite, da je poskus vdora v igralniški igralni avtomat kaznivo dejanje.
 • Najboljši igralni avtomati izplačajo več kot 99 % vseh stav, vendar so v spletnih igrah na srečo redki. Večina modelov ima stopnjo RTP med 96 in 97 %.